Всичко за Мебелите от масив

Ние сме Woodlinebg.com и с радост и огромно желание помагаме на клиентите си в избора на нови красиви, елегантни мебели от масив за дома или офиса. 

Нашата мисия е да Ви предложим качествени мебели от дърво – естествена суровина – с която да внесете онова дълго търсене усещане за домашен уют и топлина. 

Wood Line BG

Ние произвеждаме единствено мебели от масивно дърво като американски орех и дъб. Всяка една дъска за създаването на Вашата мебел е избрана лично от нас. Така Ви гарантираме не само отлично качество на производство, но и персонално отношение. В производствения процес добавяме и висококачествена стомана, за да създадем елегантна, съвременна и модерна форма на мебелите.

Това, в съчетание с нашия дългогодишен опит и индивидуален подход, осигурява на нашите клиенти гаранция за съвършено изпипан продукт, който да отговаря на всички изисквания. 

Видове дървесина

Още от незапомнени времена дървесината намирала широко приложение в бита на хората предимно като строителен материал, топлина и средство за самоотбрана. Дървесината е не само една от най-бързите, стари и лесно обработваеми суровини, но и към днешна дата бива високо ценена. 

Днес дървесината също се използва като универсално решение за задоволяване на различни човешки потребности, както в напълно естествен вид, така и за целите на външния и вътрешен интериор след подобряване и известни процеси на третирания. 

Под дървесина разбирайте частта между кората на стъблото и сърцевината над дървото. Съставена е от годишни пръстени – пръстени на растежа или концентрични кръгове – като при много дървесни видове се различават два слоя: вътрешен и външен. 

Външният обикновено се характеризира с по-светла, пореста и мека дървесина, докато вътрешният слой е по-плътен, твърд и тъмен. Наричаме го още и “летен, късен” слой. Качеството на една дървесина се определя именно от техническите ѝ характеристики.

В днешни дни дървесината е и основната суровина за качествено производство на мебели от дърво. Ако се чудите кои са най-често срещаните видове дървета, използвани като суровина, продължавайте да четете. 

Жокер: леко ще загатнем, че сред тях определено са здравите мебели от дъбов масив.

Типове дърво 

Европейски дъб – характеристики

Мебелите от дъб са освен изключително красиви, стилни и елегантни, те са характеризират с отлична устойчивост и издръжливост. 

Дъбовата суровина като цяло е една от най-широко използваемите за направата на мебели масив. Често, дъбът достига височина до 50 метра и се отличава с тънка беловина в сиво-бели цветове. В сравнение с други суровини, дъбът се характеризира с кръглопорест строеж и е особено устойчив на механичен стрес, което го прави подходящ за направата на качествени мебели от дъбов масив. 

Предимства

Предлага добра плътност и стабилност, изсъхва бавно, което означава, че позволява изкуствено изсушаване, но това трябва да се извърши с повишена доза внимание с цел да се избегнат възможни напуквания и деформации. С помощта на специални инструменти и машини, дъбовата суровина може да се разделя доста лесно – подходяща е за фурнир. 

Мебелите от дъб често се спрягат като изключително красиви и издръжливи – това съвсем не е случайност. Дъбът притежава особена устойчивост и непропускливост. Има красива осанка и структура, което го превръща в силно ценена дървесна суровина за направа на елегантни и модерни мебели от дъб.

Американски орех – характеристики

Американският орех служи като изключително практична, качествена и устойчива на теста на времето суровина. Тя позволява изработка на изключително красиви мебели от орех, които внасят усещане за хармония и домашен уют вкъщи. Американският орех е импортирана дървесина със средна степен на якост. Широко се среща в Източните Щати и Централна Америка. През последните няколко години неслучайно се превърна в популярна суровина за направата на качествени и здрави мебели от орех, и по-специално трапезни и холни маси. Впечатляващите кафяви и черни цветове, съчетани с отличното качество на дървесината, позволява изработка на елегантни и неповторими със своята визия мебели. 

Предимства

Едно от най-впечатляващите предимства на американския орех е, че се отличава с устойчивостта и якостта си. Според метриките на Janka от 0-4,000, тази суровина се класира с около 1,010 точки. Най-високият резултат е 4,000 и това сочи за изключително здрав и труднообработваем дървесен материал. Обратното – резултат 0, например, ще говори за особено мек, нежен материал, който лесно се обработва, но също толкова лесно може и да се повреди. 

Друго, страхотно предимство на мебелите от масив орех е това, че са изключително плътни, съответно не са лесно податливи на амортизация. Ако полагате редовни грижи за визията на мебелите си от американски орех, те могат да украсяват дома десетки години наред. 

Европейско Ироко – характеристики

Често срещано под наименованието “Африкански тик”, ирокото вирее в Африка и Европа. Характеризира се със светли цветове и финиш в златно. Дървото може да достигне големи размери, отличава се с висока устойчивост и красиви златисто-кафяви тонове. 

Предимства

Ирокото е подходящо за направата на мебели за външно ползване, например за веранда, градина, двор и т.н. Издържа на външни фактори, дори се използва и в производството на плавателни съдове. При първоначално третиране има жълтеникави цветове, които бързо се променят в светло и тъмно кафяви. Ирокото често се използва като сравнително достъпна алтернатива на класическия африкански тик. Но и двата си приличат по структура, плътност и отлежаване. 

Ирокото най-често се използва за производство на мебели и  подова настилка. 

Устойчивост 

Ирокото притежава страхотна естествена устойчивост срещу различни насекоми. 

Предимства на мебелите от масив

Мебелите от масив неслучайно биват едни от най-често предпочитаните сред клиентите ни. Те се отличават с красивите си естествени нюанси, здравина, и устойчивост.

Мебели по поръчка 

Ръчната изработка на мебели от дърво е прекрасна възможност да осъществите дори най-дръзките си представи, касаещи визията на Вашите мебели у дома. Можете да се възползвате от персонална изработка на луксозни мебели по поръчка на достъпна цена от майсторите в Woodlinebg.com. 

Ние работим изключително професионално, качествено, коректно и достъпно. Спазваме уговорените срокове, консултираме се с клиентите ни, държим ги в течение относно производствения процес на мебелите по поръчка. 

При нас можете да се възползвате от съвършено изработени дизайнерски мебели по поръчка, които да изпълняват всички Ваши изисквания за практичност, визия и удобство. 

Всички наши мебели в Woodlinebg.com се произвеждат по заявка, което гарантира неповторимостта на крайния продукт. Едно от най-силните предимства на поръчката на мебели от масив е това, че Вие ще бъдете единствените, които притежават точно тази визия и дизайн на продукта. 

Всички наши мебелни изделия се изработват от естествени материали като масивен дъб, Ироки и качествен американски орех. А за да Ви гарантираме максимална издръжливост и качество, добавяме и най-висок клас стомана за съвременна, разчупена визия и форма. 

Благодарение на всички тези естествени материали, Вие ще получите един изключително качествен мебелен продукт, който ще топли дома и сърцето Ви години наред. Всяка дъска и парче дърво ги избираме индивидуално за всеки клиент, което гарантира уникалността на всеки мебелен продукт. Така, всяка мебел ще впечатлява със своята оригинална визия, тонове, структура и чепове. 

Благодарение на ръчния ни подбор, нашите майстори са способни да се справят с лекота и творчески дух с дори най-големите предизвикателства, касаещи направата на мебели от масив. 

За целите на импрегнацията си служим единствено с натурални масла с твърда вакса, което позволява на дървото да диша. Доверяваме се на качествените масла на Osmo и Ciranova. 

Целта на маслата с твърда вакса е да защитят максимално дървото отвътре навън и същевременно с това да запазят красивата му, натурална визия. 

Дизайнерски мебели от масив

Както вече споменахме, за Вас можем да изработим изтънчени мебели по поръчка с дизайнерски суровини като се съобразим с всяко Ваше желание при изпълнението на проекта. Работим достъпно, качествено и съвестно. Даваме 100% от себе си в производствения процес, за да задоволим изискванията и желанията на клиента. 

С помощта на качествените дизайнерски мебели от дърво ще можете да изградите уютен, модерен и красив интериорен дизайн във всяко помещение. Дали ще изберете дизайнерски мебели от масив за вкъщи или офиса, знайте, че ще направите страхотен избор от гледна точка на съотношение между качество, цена и предимства. 

Мебелите от масив, както посочихме по-горе, са изключително високо ценени именно поради високата си устойчивост, якост и красива структура. Благодарение на всичко това, нашите опитни майстори в Woodlinebg.com могат да реализират за Вас красиви, практични и функционални мебелни изделия, които да очароват всеки Ваш гост с изтънчеността и модерната си визия. 

Луксозни мебели

Търсите ли нестандартни или луксозни мебели от масив? Ако към днешна дата се чудите по какъв начин да подобрите интериора си вкъщи от гледна точка на мебелните Ви артикули, позволете ни да Ви представим основните предимства на качествените луксозни мебели от масив. 

Освен с неповторима, оригинална визия, изработката на луксозни мебели изисква допълнително уговорки с клиента относно дизайна, присъствието на по-скъпи материали и декоративни елементи както и компоненти с високо качество. 

Луксозните мебели не само променят цялата обстановка и атмосфера в едно помещение, но и несъмнено се отразят положително върху самочувствието Ви. 

Уникални, нестандартни мебели

Ако държите да изразите себе си чрез интериора си вкъщи, мебелите и въобще начина на обзавеждане, препоръчваме Ви да се насочите към ръчна изработка на уникални, нестандартни мебели от дърво. Това ще Ви помогне да се чувствате максимално добре и уютно вкъщи или в офиса, знаейки, че сте изградили една прекрасна и различна обстановка, в която се чувствате комфортно и щастливо. 

Предназначение на мебелите от масив 

Кухня и трапезария 

Мебелите от масив са изключително подходящи за изработка на кухненски мебели от дърво. От кухненски шкафове през столове до трапезни маси – лимитът е небето, както се казва. С нас, винаги можете да реализирате всяка щура и нестандартна идея за направа на мебели от масив по поръчка. 

Дървени маси

Ако си търсите дървена маса за всекидневната или трапезарията, попаднали сте на точното място. В Woodlinebg.com сме специализирани в производството на красиви, качествени и практични маси от дърво. Ползваме невероятно здрави дървени суровини, както и работим с по-нетипични такива, за да създадем интересни проекти като маси от акация, например. Нестандартните холни маси ще внесат усещане за оригиналност и автентичност – визия, която знаете, че само Вие притежавате и не може да бъде дублирана в мебелните магазини.  

Маси и шкафове за всекидневна

За всички, които предпочитат не секция за телевизор, а по-скоро практични и модерни тв шкафове и маси, предлагаме ръчна изработка с най-качествените и издръжливи суровини. Ако се нуждаете от нов стилен шкаф за телевизор, ще Ви очакваме с колегите на Woodlinebg.com 

За бизнеса и офиса

Няма по-добър начин да впечатлите събеседника си, важен бизнес партньор или колегите си от това да ги поканите в стилна, елегантна бизнес атмосфера –  офиса Ви. 

За тази цел Ви съветваме да се насочите към ръчната изработка на персонални модерни офис мебели, които да излъчват доверие, класа и съвремие. Офис мебелите по поръчка са една от най-често извършваните услуги в Woodlinebg.com. Наясно сме с изискванията на бизнес средите, затова създаваме с лекота и желание изтънчени мебелни изделия, които със сигурност няма да видите из страниците на мебелните списания или витрини на магазини за мебели. 


Индивидуален дизайн на бюро за офис

За ресторанти

Подобно на бизнес средите, ресторантите и кафенетата също разчитат на визията си, за да привличат нови клиенти и да задържат редовните си посетители. Ще се съгласите, че уютният външен вид, усещане за уединеност и класа веднага ще привлекат вниманието на минаващите покрай обекта Ви. Но за да ги накарате да влязат е нужно малко повече от външни украси и атрактивни цени в меню табелата. 

 
Изработка на дизайнерски мебели от масивно дърво за заведения

Доверете ни се за визията и дизайна на мебелите във Вашия ресторант или дом, с които ще очаровате мигновено всеки гост. А погрижите ли се и за условията в обекта, перфектното обслужване и разумни цени спрямо качеството, бъдете сигурни, че ще задържате старите клиенти и ще привличате непрекъснато нови. 

Благодарим Ви, че стигнахте с нас до края ☺ Ако имате въпроси или искате да се свържете с наш консултант, моля, направете го в сайта на страницата за контакти или се свържете по телефона с нас на този номер: +359 89 498 7111. 

Разгледайте и наши клиентски проекти на сайта ни или в нашата официална страница във фейсбук още сега. 

Благодарим Ви и Ви очакваме! 

Facebook Коментари